U gebruikt een heel gedateerde browser. Deze software is niet meer veilig. Gelieve up te graden naar een meer recentere browser.

orthopedisch centrum voor hond en kat

Orthopedie bij hond en kat door gespecialiseerde chirurgen

In dierenartsen centrum Malpertuus zijn sinds jaren experten aanwezig voor het oplossen van orthopedische problemen bij hond en kat. Hiervoor werd jarenlang een kennis en vaardigheid opgebouwd die ondertussen door vele klanten en verwijzende dierenartsen algemeen erkend wordt. 

Europees specialisten  Dr. Peter Vandekerckhove en Dr. Ilona Schwarzkopf worden bijgestaan door Dr. Robert Daems die zijn 3 jarige opleiding  ( fully trained residency ) tot specialist chirurg heeft afgewerkt en enkel nog het eindexamen moet afleggen om ook erkend te worden als specialist.  Slechts zeldzame private praktijken in Belgie beschikken over een team van dergelijk doorgedreven specialisatie in chirurgie. Vaak wordt een specialisatie wel vermeld in andere praktijken maar dan is het toch steeds aangeraden om deze specialisatie te toetsen aan de erkenning die er normaal bij hoort.  Hiervoor kan u de website van de Europese vereniging van Europese specialisten chirurgie  raadplegen : ECVS specialisten van Belgie

U kan bij ons terecht voor de meest recent bekende technische ingrepen voor kruisband ruptuurpatella luxatieheupdysplasiecorrectie van alignatie stoornissen, fracturen, luxatiesartroscopie etc.. 

In Malpertuus beschikken we over de modernste middelen om deze kwaliteit in de orthopedie te waarborgen. 

  • Diagnostiek: RadiografieCT scanArtroscopie...
  • Anesthesie: state of the art gasanesthesie met Datex multiparameter monitoring
  • Chirurgie in super steriele ruimtes met HEPA luchtfiltering en overdruk
  • Sterilisatie apparatuur met grote en kleine autoclaven,  Gas sterilisatie EtO2 en een plasmasterilisator Sterrad.
  • Hospitalisatie voor dagopnames of langere opnames bij complexe pathologie.

Onze staf volgt jaarlijks op internationaal vlak alle mogelijke bijscholingen die relevante nieuwe mogelijkheden bieden voor betere orthopedische oplossingen.

Indien gewenst kan een overzicht van bijscholingen opgevraagd worden via de betrokken dierenarts.