Gespecialiseerde diensten

Dit zijn in de eerste plaats diensten die door een specialist geleverd worden. Hiervoor beschikt  het Malpertuus centrum over een erkend specialist chirurgie. (Diplomate ECVS Peter Vandekerckhove). Daarnaast zijn er bij Malpertuus ook dierenartsen aanwezig die hun opleiding tot specialist chirurg beëindigd hebben (Robert Daems)  of die in de eindfase van hun opleiding (Ilona Schwarzkopf)  zitten. Hopelijk behalen zij in de loop van de volgende jaren hun Diplomate titel na het slagen in het jaarlijkse ECVS examen. Ook is Malpertuus  een centrum waar parttime residents ECVS van de UGent een deel van hun opleiding volgen. Zo kan het zijn dat u geconfronteerd wordt met Adriaan Kitsshof uit Zuid Afrika of Matan Orr uit Israel als die net hun stage lopen in ons centrum. Met de UGent afdeling chirurgie is er een goede samenwerking die bestaat uit de uitwisseling van  residents in opleiding zodat zij op beide plaatsen ervaring kunnen opdoen.

De chirurgie wordt hoofdzakelijk opgesplitst in

met daarnaast ook meer en meer

Daarnaast behoren ook

Naast de chirurgie beschikt het centrum ook nog over andere verregaande geavanceerde onderzoeks- en behandelingstechnieken .

  •  Oncologie of kanker behandelingen met behulp van chemotherapie, cryotherapie en fotodynamische behandelingen

Ook de medische beeldvorming maakt gebruik van de laatste en beste technologie:

met name

  • Digitale radiografie (DR techniek = direct beeld op computerscherm)
  • CT scanner ( 4slice Toshiba Asteion + Osirix Dicom software op Mac)
  • echo (+ kleuren en power Doppler)
  • endoscopie:
    • Rigiede endoscopie: ( buik, thorax, gewrichten, trachea, neus, blaas..)
    • Flexibele endoscopie: maag, darm, colon, bronchen

Naast de klassieke geneeswijzen beschikt Malpertuus ook over de mogelijkheden van fysiotherapie en acupunctuur. Dierenarts Van Damme heeft hiervoor intensieve opleiding gevolgd en kan met deze alternatieve geneeswijzen vaak klachten van onze patiënten verlichten. Fysiotherapie is daarenboven ook een zeer goede aanvullende therapie bij alle orthopedische en neurochirurgische  ingrepen die hier gebeuren.